lørdag 21. mai 2016

Det lille ekstra..



I interiørmagasiner og i gartneriene
ser vi at det er populært med masse forskjellige urter for tiden -
urtekrukker som pynter opp på kjøkkendisken, og kasser som er lekre på terrassen -
men husk å bruke urtene dine i matlagingen også!

Det er akkurat nå og utover de neste ukene
vi kan fråtse i deilige smaker og middelhavets dufter!

Urtene kan brukes i foccaciabrød, pastaretter, supper, sauser og lasagne.

Tomatsausen blir helt spesiell når den lages av hermetiske tomater og
en neve basilikumblader, oregano og timian - jeg bruker også mynte og litt estragon -
det meste kan prøves, det er bare å prøve seg frem til sin egen
yndlingssmak!

Du finner flere gode oppskrifter på matbloggen Humlehagemat.





Til sommerens gode smaker
er det alltid veldig kjekt å kjøpe inn litt godsaker 
som tilbehør..





du 
vet..

det lille ekstra 

som
det er så godt å småspise ved siden av 
hovedretten!





Hos Olivers & co
kjøpte jeg to typer kjeks, og en spennende pesto med tomat og ristede mandler.

Syltetøy med klementin & kanel ble anbefalt 
til små kjeks med
anissmak..







Syrlig eddik av granatepler..






blandes med basilikum-olivenolje
som dressing til sommerens  forskjellige salater..




det blir spennende å prøve!





Spelt-spaghetti
og litt forskjellig av det lille ekstra er lørdagens
bitte lille glede i kjøkkenet -

og

ut
fra smaksprøvene som
de delte ut i butikken, så er det bare å 
glede seg!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar