Ny i kjøkkenet..
Det har flyttet
en herlig myrte-busk inn i kjøkkenet!
Men hvordan tar jeg i mot et slikt sjarmerende bustehode av en plante -
og får den til å trives? Det ble til at den fikk være sammen med basilikum-gjengen
i det vestvendte kjøkkenvinduet, der solen ikke er så intens - og så har
jo både myrte og basilikum noe til felles med sine aner fra
områdene rundt Middelhavet!
Myrten liker godt å bli stelt med.
En daglig dusj på bustehodet og ikke for varmt i rommet. Den trives ute
så lenge røttene ikke fryser.
Om vinteren vil den altså stå kjølig, og tåler kulde ned mot null,
hvis røttene dekkes godt og den står i ly for nordavinden.
Ellers er uttørking og spinnmidd
den største trusselen for myrte-busken! Det er viktig å følge med den. Nå står den her
i en selvvanningspotte, og myrten skal få mer middelhavsjord og god næring
etterhvert.
Den kan bli gammel hvis den stelles godt og får gode livsvilkår -
da vil den vil trives!
Myrten behøver altså
omsorg, en trivelig plass, næring, venner og bli sett -
med andre ord ganske likt med andre levende vesener som skal trives
på en ny plass!
Oliventre-gjengen står ute på terrassen.
Jeg skal introdusere
den bustede myrten for dem om noen dager -
de har jo også felles opphav og trives med samme levevilkår - kanskje de kan stå ute
og stikke de rare bustehodene sine
sammen i godt
selskap
til
frosten
kommer?
Er den ikke vakker?
Ny i kjøkkenet -
og ny for meg, men det går veldig
fint å bli kjent!
Bustehode..
med
basilikum-venner..
den
bor seg litt
til -
så
flytter jeg den gradvis
ut!
Myrte-inspirasjon..
Ellers kom det en
overraskelse-pose inn i kjøkkenet med nydelige kavringer!
Det er grove kavringer som er enkle å bake -
og som forsvinner fort!
Disse er bakt etter
oppskriften som du kan finne her på
Humlehagemat er en matblogg
der jeg samler oppskrifter som vi stadig bruker her i Humlehagen -
for å ta vare på dem, og så håper jeg at andre
kan ha glede av dem.
Mmm...
sprø
kavringer!
Nydelige
til kaffe og te, og barna elsker
dem!
Det
blir ikke
noe vandring i tyttebærskogen i år,
men det er heldigvis kjempefine tyttebær å få kjøpt i butikken!
Fint å fryse ned litt tyttebær med tanke på
høstens og vinterens
matgleder!
Oppskrift på rørte tyttebær finner du her.
Takk for titten innom dagens små hverdagslykke-ting- vi sees!
Hvis du vil ha oppdateringene på matbloggen Humlehagemat, kan du like siden her.
Koseleg innlegg!
SvarSlett