Supermedisin..
I
noen dager
så har jeg hatt et nydelig
blomkålhode liggene i kjøleskapet -
det kom i torsdagskassen som jeg får levert på døra fra Idunns Epler og det
var bare så utrolig
flott!
Jeg
synes alt som har
med mat å gjøre blir så mye mer interessant jo
mer kunnskap jeg får!
Men noe så alminnelig som - et blomkålhode?
Er det virkelig noe å undre seg over?
Å gå rundt her å glede seg så vanvittig over et blomkålhode?
Det er faktisk det!
Blomkålen er den mest delikate og lettfordøyelige av alle kålsortene!
Den inneholder provitamin A, vitamin B, C og E - aller mest C-vitamin!
Så er blomkål rik på kalium, kalsium, magnesium, fosfor og jern!
Så har du kanskje hørt om sporstoffer?
Det har blomkål mye av - stoffer som krom, sink, mangan, kobber og selen.
Et nytt ord i dag er fytokjemikalier - har du hørt om det?
Fytokjemikalier finnes i blomkål, brokkoli, kål og reddiker og har kreftforebyggende egenskaper.
Flere eksperimentelle
og statistiske undersøkelser viser at bl a blomkål
og brokkoli inneholder to typer fytokjemikalier, så det anbefales å ha grønnsaker fra korsblomstfamilien som bl a blomkål og andre kålsorter i det
dagelige kostholdet vårt.
Det er nevnt ord som
bl a rensende, vanndrivende, kreftforebyggende, kalorifattig, lettfordøyelig, tarmregulerende og næringsrik.
(Frisk av Mat Dr. George D Pamplona-Roger)
Er det ikke fabelaktig?
Og interessant?
Det er
kanskje ikke så rart
at Hippokrates for over to tusen år
siden sa:
" Måtte din medisin
være din mat, og måtte din mat være
din medisin"
Bare et vanlig blomkålhode?
Eller
supermedisin?
Som får cellene
våre til å juble og genene til å bli
lykkelige?
Jeg
tror at mat kan være
supermedisin!
Hva tror du?
Vi sees!
Hei,så fornøyelig og interessant innlegg om blomkål! Nå ble den visst enda mer verdifull i kostholdet mitt, merket jeg...
SvarSlettJeg stemmer for at mat er supermedisin:)