Bare pasta!
Kanskje du kommer småsulten sent hjem
en kveld?
Eller - at du bare har lyst på noe godt -
i farten?
Da må det jo være
noe
enkelt
ikke sant?
Pasta!
Tenk - duftende pasta!
Bare
pasta!
Med
salvie, olivenolje, smør og deilig
parmesan..
noe for deg også?
En smørklatt smeltes i ei panne.
Legg generøst med hakket salvie oppi pannen.
Tøm på litt olivenolje og la dette surre på svak varme til pastaen er nesten ferdig kokt.
Legg avsilt pasta over i pannen med salvie smør og olje som har surret ei stund, bland sammen og riv over parmesan etter smak.
Rikelig med nykvernet pepper!
Ei klype maldonsalt.
Ei klype maldonsalt.
Husk god olivenolje!
Friske urter!
Et triks i matlaging kan være noen få, men friske råvarer!
Ja, slik at smaken taler for seg!
Enkelhet er ofte det beste!
Det gir tydelige..og rene smaker!
SALVIE:
Bruk den gjerne i varme retter.
Nydelig til retter av kalvekjøtt og pastaretter.
"Pastaen venter ikke på noen!
Alle må sitte ved bordet når pastaen går i vannet."
Rikelig med kokende vann!
Ha i salt..ikke olje.
Underkok pastaen med ca to minutter..al dente!
Ha alltid sausen klar i ei panne ved siden av pastagryten.
Tøm pastavannet raskt av.Ikke skyll pastaen i kaldt vann.
Vend pastaen raskt inn i sausen.
Spar på litt av pastavannet..kanskje du plutselig må spe sausen?
Pastavannet har god smak og inneholder stivelse.
Bruk gjerne parmesan på pasta - så skarp som du liker den - men - den må være god og nyraspet. Ikke kjøp pulver..det smaker ikke spesielt godt!
Men på pastaretter - med fisk og skalldyr?
Aldri parmesan!
Ja,ok da..
det er selvfølgelig ikke ulovlig -
men italienerne bruker det ikke.
men italienerne bruker det ikke.
Dere sitter vel klare ved bordet?
Ja, for pastaen venter jo ikke -
på noen!
♥
Ha det fint da!
Til vi sees!
Absolutt best med litt parmesan på toppen.
SvarSlettSer deilig ut- må prøves:-)
SvarSlett