Sommerlige scampi-spyd..
På grillen
eller
i
stekepannen!
Så absolutt helt
fabelaktig
sommermat!
Scampi fra frysedisken, med eller uten skall, halvtines på kjøkkendisken.
Legg trespyd i vann ei stund.
Rens scampi - fjern alt eller la halen sitte på.
Tre 4 -5 scampi inn på hvert spyd.
Lag marinade :
ca 3-4ss soyasaus, 2ss olivenolje, 5-10 ss søt chilisaus(etter smak), en liten bit raspet ingefær
1 knust hvitløksbåt, litt presset lime og sitron. Pepper?
Smak på marinaden!
Kanskje det er noe du vil ha mer smak av?
Scampispydene kan godt ligge en time eller to i kjøleskapet med marinade smurt mellom
lagene.
Dekk med plast.
Stekes 2-3 min på hver side.
Det går så raskt!
Jeg synes det er koselig å steke spydene når gjestene har satt seg rundt bordet!
Fordi - det dufter så vidunderlig..ser fristene ut, og spydene?
De kan severes nystekte og helt knasende sprø!
Ja, for vi spiser jo med alle sansene våre, ikke sant?
Foccacia finner du oppskrift på her.
Sommerlige scampispyd
med
magi..
Velbekomme!
Vi sees!
Vi sees!
Det må litt smak til med scampier fordi de smaker noe mindre i seg selv i forhold til vanlige reker, men så blir de så gode med chili.
SvarSlettJa, helt enig, de er gjerne litt tamme i smaken..så jeg synes det er viktig å piffe dem opp litt!:)
SlettScampi og foccacia!! Nam! Og enda mer nam-nam når jeg leser om menyen her! Flotte bilder og flott redigering.....jeg kan ikke sånne ting (flere bilder sammen...)..men koser meg med de som kan:)
SvarSlettKlemM i sommeren
Hejsa.
SvarSlettFlotte collager / billeder du viser.
Ønsker dig en rigtig god pinse.
Knus Hanne Bente