Tid for klippfisk..
Av og til
er klippfisk det beste jeg
vet!
Det finnes
jo så enormt mange fabelaktig gode
oppskrifter!
Men jeg
starter veldig ofte bare med å frese hvitløk,
rød og gul løk i ei god
olivenolje..
så
kutter jeg opp
paprika i forskjellige
farger..
og
det betyr
fargesprut og masse
energi!
Alt
surres på
pannen, og legges etterhvert som det er ferdig stekt, opp i
ei ildfast form.
Fargefryd!
Så
stekes
squash..
og
tynne
strimler
av
gulrøtter..
tomater!
Og
så noen rester av store hvite
bønner - oliven hadde jeg ikke, men det er veldig godt med
grønn og sort oliven i denne
klippfiskretten.
Til
slutt den beinfrie klippfisken
som er vannet ut og tørket i kjøkkenpapir - jeg steker den
forsiktig med litt grov pepper på - denne fisken var kjøpt slik - i små biter - men av og til bruker jeg store stykker
også.
Søtpoteter
har
kokt i skiver
i et kvarter - jeg bare moser dem uten noe
spesielt krydder fordi fisken gir ganske mye smak sammen
med grov pepper i denne
retten.
Mmmm...
Så ligger
alt blandet i formen - veldig
enkelt!!
Jeg har også
laget dette som et festmåltid - faktisk kvelden før en sammenkomst - dekket til med folie, og så bare varmet hele formen i ovnen før selskapet - den gangen lagde jeg vanlig potetstappe til -
det ble kjempegodt!
I
dag ble det
altså festmåltid på en helt vanlig
mandag!
Så
blir det litt fest i morgen
også - og det gjør ingenting, for denne middagen smaker
jo nesten enda bedre neste
dag!
Har du en favoritt-rett med klippfisk?
Jeg bruker
å variere litt - og da synes jeg alltid at
akkurat den siste varianten er aller best - helt til jeg forsøker meg på
noe nytt!
Fargerik
mat er som føde for
sjelen..
så
må den lages med
kjærlighet!
Håper
du har det fint i denne siste uken din av
oktober!
Gleder meg til neste gang vi sees!
Ein et med augene også ;-)
SvarSlettNydeleg!!