Supermat..
Chia og hemp -
disse to plantefrøene går under betegnelsen
supermat!
Chia:
Chia er frø fra planten Salvia Hispanica.
Chiafrø er livgivende naturlig mat
som har et bredt innhold av vitaminer, mineraler, komplette fettsyrer og andre næringsstoffer.
Dette frøet var et av hovednæringsmidlene
for Aztek - og Maya indianerne. For deres løpere som sprang med viktige beskjeder gjennom landsbyene - var chiafrø nistemat!
Frøene ga dem masse energi og næring
til å løpe langt! Chia ble etterhvert kjent som "the running food" og også brukt av medisinske og helsemessige årsaker.
Chiafrø absorberer væske 10-12 ganger sin egen vekt.
Det er ideelt å la frøene
svelle slik at det dannes en gele - 15-20 minutter i vann, juice eller i yoghurten!
Du kan bruke chiafrø i brød,
grøt, frokostblanding, vafler, pannekaker, ris, pizza, suppe, i sauser osv - og de setter ingen smak - de bare øker næringsverdien på maten.
Chiafrø kan også spires på kjøkkenbenken
i 5-8 dager - dette blir et spesielt næringsrikt tilskudd
i kostholdet.
disse to plantefrøene går under betegnelsen
supermat!
Chia:
Chia er frø fra planten Salvia Hispanica.
Chiafrø er livgivende naturlig mat
som har et bredt innhold av vitaminer, mineraler, komplette fettsyrer og andre næringsstoffer.
Dette frøet var et av hovednæringsmidlene
for Aztek - og Maya indianerne. For deres løpere som sprang med viktige beskjeder gjennom landsbyene - var chiafrø nistemat!
Frøene ga dem masse energi og næring
til å løpe langt! Chia ble etterhvert kjent som "the running food" og også brukt av medisinske og helsemessige årsaker.
Chiafrø absorberer væske 10-12 ganger sin egen vekt.
Det er ideelt å la frøene
svelle slik at det dannes en gele - 15-20 minutter i vann, juice eller i yoghurten!
Du kan bruke chiafrø i brød,
grøt, frokostblanding, vafler, pannekaker, ris, pizza, suppe, i sauser osv - og de setter ingen smak - de bare øker næringsverdien på maten.
Chiafrø kan også spires på kjøkkenbenken
i 5-8 dager - dette blir et spesielt næringsrikt tilskudd
i kostholdet.
Hampfrø:
Hemp eller hampfrø er en plante med historie over tusen år tilbake i tid.
Hampfrø er proteinrike, og har ord på seg for å balansere forholdet mellom omega 3 og omega 6 i kroppen, er rike på bl a magnesium og jern.
Hampfrø smaker godt på frokostblanding,
i brød, i yoghurten, i smoothies, på salaten - ja, egentlig i all mat der du kan drysse frøene oppå eller blande dem inni!
Hampfrø er proteinrike, og har ord på seg for å balansere forholdet mellom omega 3 og omega 6 i kroppen, er rike på bl a magnesium og jern.
Hampfrø smaker godt på frokostblanding,
i brød, i yoghurten, i smoothies, på salaten - ja, egentlig i all mat der du kan drysse frøene oppå eller blande dem inni!
Her ser du min favoritt for tiden!
Slik gjør du:
Del 1-2 pærer i båter og dypp dem i hampfrø eller bare strø rikelig med hampfrø over.
Deilig dessert, mellommåltid eller kanskje et lite boost - før trimturen?
Er dette supermat?
Behøver vi det i kostholdet vårt?
Hva tror du?
Ønsker deg en fin-fin dag!
Der akkurat
du går omkring og fyller din betydningsfulle rolle i kraft av akkurat den du er!
Du betyr så mye for noen!
Og tenk!
For noen betyr du alt!
Kjærlig hilsen Else Britt
Min sønn driver å introduserer oss for slike frø om dagen.
SvarSlettHar ikke fått prøvd de ut i annet enn smoothi enda.
He en herlig dag :)