Høstmorgen.. Nå vandrer
 året inn i sin oktober
i okergul og skinnende sinober.

Vi går alene på en vei og tier
og det er høst i alt vi
 ikke sier.Inger Hagerup

Fra Kald morgen
Da
jeg våknet i morges
så syntes jeg det var så rart å tenke på
at du og jeg vandrer avgårde midt ute i oktober! Det hele har gått så veldig fort! 
Her hos meg er det et alldeles nydelig oktobervær..og jeg ønsker at det bare skal være slik - veldig lenge! Jeg klorer meg fast og verner så godt jeg kan om disse deilige høstdagene - men uansett! Ja, uansett så er det jo akkurat slik med været - og situasjoner ellers i livet vårt også - det er ikke absolutt alle ting vi kan gjøre noe
med!  Noen
ganger så sløser vi bort mye tid
og ikke minst krefter og energi på å motsette oss ting i hverdagen som det ikke går an å gjøre noe med -

ja, vi kan bruke 
så utrolig mye tid og krefter..selv om vi stanger hodet mot en diger mur - helt til vi en dag plutselig våkner opp og spør oss selv om dette! Er dette virkelig noe som jeg synes det er verdt å bruke alle kreftene mine på?

Underveis
på livsveien kan vi faktisk lære oss å utvikle evnen til å godta det vi ikke kan gjøre noe med -
og vi kan utrolig nok lære oss å leve med dette på en fruktbar måte.

 Men vi må aldri resignere!
 Det å akseptere en situasjon er ikke det samme som å resignere. Det som er viktig for oss gjennom livet er å lære oss å se hvilke utfordringer vi kan ta - og de utfordringene er det svært viktig å ta når det er nødvendig.

Å akseptere en livssituasjon - å godta en situasjon vi er kommet opp i - aldri resignere - aldri gi opp - å møte en utfordring når det er betydningsfullt og viktig - hva tenker du om dette?

Kan vi lettere
 omfavne livet og kjenne på en slags ro - ja, en etterlengtet fred i sjelen - kanskje nyte livet og årstidene mye mer - når vi aksepterer en situasjon?
Jeg
ønsker for deg i dag at du kan omfavne
denne fine høstdagen i oktober - kjenne at dagen er din - at dagen er tilstrekkelig som den er -
og gir deg en deilig ro i sjelen - det ønsker jeg for deg -
i dag!


Kjærlig
hilsen

Else Brittdescriptio...

Kommentarer

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Jeg skrev nettopp et langt innlegg, men det ser ut til at det forsvant...
  Jeg ville si at dette innlegget traff meg rett i hjertet! Det er viktig det du sier at vi kan akseptere uten å resignere. Været kan vi virkelig ikke gjøre noe med! Jeg kjenner så mange sunnmøringer som river seg i håret av det typiske været vi har her på denne kanten. Men så hadde vi ikke vært sunnmøringer uten det heller:)
  I går hadde vi et fantastisk flott høstvær! Vi grillet i fjøra til deilig høstsol, og gikk tur i skogen og fikk se de flotte fargene som trær og planter lager på denne tida av året. Tenk så heldig vi er som har fire årstider da! :D
  Jeg gleder meg til snøen jeg. Men jeg er sikker på at når den har vært her en stund så gleder jeg meg til våren og frodig grønne farger igjen:) Nyt hvert øyeblikk, og godta at man kan ikke endre været, bare nyte det:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres ut som dere har hatt det kjempekoselig i det nydelige været! :)Er så enig med deg - jeg liker også så godt de forskjellige årstidene..jeg liker at været forandrer seg, og i alle år har faktisk høsten vært min favorittårstid, det er noe med den klare høstluften og fargene - jeg synes vi er heldige som kan være med i disse endringene som skjer i naturen! :)God kveld til deg fra meg! :)

   Slett
 3. Flotte tanker og dikt...med dine nydelige og stemningsfulle bilder...herlig:)
  Jeg har sagt det før..men gjentar det gjerne...tekstene dine er så gode å smake på..tenke på...som et drops...mmm:))
  Takk Else Britt:))

  SvarSlett
 4. Å, tusen takk, Inger Marie - jeg kjente at ordene dine gjorde godt! Heldige meg som har så herlige lesere! :) Håper du har fine høstdager, klem fra meg! :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg