Gleder med omtanke..
Basilikum er ikke
så glad i utelivet på våre kanter!
Den er så følsom for trekk og temeratursvinginger, og min erfaring er at
den blir mer puslete og småvokst utendørs - så derfor velger jeg å la den kose seg inne -
for å vise den litt omtanke!
Siden min basilikum
vokser i vinduet mot vest hele sommersesongen,
så blir den ganske stor, frodig og fornøyd, og dette gjør at jeg kan knipe den kraftig tilbake
to-tre ganger i løpet av en sommer!
Bladene egner seg ikke
til tørking, så basilikum fryses ned i poser, og legges tilgjengelig i fryseren.
Posene fylles, og klemmes flate, med baktanke -
slik tar de ikke så mye plass, og basilikum kan taes rett fra fryseren og
smuldres direkte i maten.
til tørking, så basilikum fryses ned i poser, og legges tilgjengelig i fryseren.
Posene fylles, og klemmes flate, med baktanke -
slik tar de ikke så mye plass, og basilikum kan taes rett fra fryseren og
smuldres direkte i maten.
Her står basilikumen
ganske så ribbet tilbake, den er klipt ned for andre gang, men det vokser stadig nye blad,
så med litt gjødsel og omtanke i ny og ne, er det gjerne først i september jeg flytter
krukkene ut av kjøkkenet for denne gang.
Et lite prøveprosjekt i dag
er denne flotte melblandingen som jeg fant på butikken Sunkost!
Dette er en kornblanding av den gamle sorten emmer, som er en enda eldre type mel enn spelt - veldig spennende!
Bakingen av to brød var utrolig enkel-
følte nesten at denne kornblandingen var laget med så herlig omtanke!
For slik kan jo de fleste lett bake sitt eget brød - uten tilsetningsstoffer og kun økologisk -
jeg tilsatte kun væske, gjær og salt, og så - vips!
Mel
med
så
mye
næring
og
omtanke..
og
så
stod en bukett
knallgule solsikker
rett utenfor døren min og strålte så
veldig -
de
lyste
fylt
av
så
masse
omtanke!
Kommentarer
Legg inn en kommentar