torsdag 8. januar 2015

Fin på håret..


Kitchen Print - Chalkboard Art - Food Quote - Foodie Gift - Kitchen Typography - 11 x 14 Print - Hand Lettering via Etsy


Mange har egentlig lyst til
 å bruke mer av forskjellige typer bønner og linser
i hverdagsmaten.

Men så blir det
liksom ikke noe av, fordi det er lett å tro at dette med bønner er tungvint, litt for vanskelig
og at det kanskje ikke smaker så godt?



Mexican Bean Salad with Corn & Bell Pepper in a Lime Cilantro Vinaigrette


Bønner og linser er proppfulle
av næring og gode fibre, og det er en super proteinkilde hvis det er
 ønskelig å erstatte en eller to middager i uken 
med vegetarmat!

Bønner og linser er veldig billig mat og du kan lage
utrolig mye godt av disse råvarene.

 Du kan handle rimelig på asiatiske butikker, ellers så
koster det litt mer for økologiske linser og bønner på helsekosten, 
men uansett så er dette billig og drøy mat.

Hvis du ønsker å bruke
 mer linser og bønner i det nye året, så er det lurt å lære noen små triks!

Det viktigste er planlegging!

Et supertips fra meg hvis du vil planlegge mat f eks for ei ny uke, er å sette
av en times tid søndagskvelden.

Speltbrød er superraske å lage til ukens matpakker. Oppskriften finner du her.

Mens brødene steker i ovnen koker du ferdig bløtlagte linser i en panne, og bønner i en annen.
Ikke for store porsjoner. Avkjøl, og dette kan stå i kjøleskapet i flere dager. 

Det er lurt å fryse i porsjoner også,
 så kan du ta fram en pose bønner/linser om morgenen som ligger
 klar til middagslagingen.

På bildet under så ser du at i kveld
 koker jeg hvite bønner og linser som jeg skal ha i helgen til en salat.

Bløtevannet kastes, bønner/linser skylles godt og får nytt vann til kokingen.

TIPS: Jeg bruker nesten alltid vegetarisk buljong, et deilig krydder eller friske urter
i kokevannet for å få en spennende smak - det anbefales!



Andrea Meyers - How long to cook Beans & lentils cooking chart. I need this! Also tells what 1 dry cup will equal cooked.



Se alltid på pakken anbefalt bløtleggingstid og koketid.

Når du/dere blir vant til å forberede uken en times tid søndagskvelden, 
så går det ganske raskt etterhvert!

Både fullkornspasta, fullkornsris, poteter, grønnsaker osv
kan også kokes og forberedes en slik kveldsstund hvis det skulle behøves til den neste uken - 
dette kan tildekkes godt og så absolutt oppbevares
 noen dager i kjøleskapet.

Da blir det jo veldig enkelt
 for den som kommer hjem først og kaster seg over
middagslagingen!

Jeg har tenkt 
å lage flere retter med bønner og linser som
kommer etterhvert på Humlehagemat.

En kjempegod linserett
 som allerede ligger på Humlehagemat er LINSESUPPE - en favoritt hos oss!

Der brukes små røde linser som ikke skal bløtlegges, veldig enkelt og greit!

Oppskriften finner du her.




Håper du får lyst til å prøve!


Chickpea Salad- I pretty much eat this for lunch everyday. Too die for. Light & fresh. CT



Ellers 
så er det ikke 
jeg som er fin på håret, men 
det er Billy som har fått full make-over fra snute til hale og
ble så fin på håret!






sometimes the smallest things take up the most room in our heart









Gender Neutral Classic Winnie the Pooh Thank You Cards by pdotprintables, $3.00







Ønsker alle sammen en fin kveld!

Kjærlig hilsen Else Britt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar