Små fredagsgleder....
Min
fredag startet
med en alldeles deilig
fjelltur!
Vi
gikk og vi gikk!
I korte solglimt, i frisk champagneluft
og lett tåke - blant ulne tåkedotter som danset samba over lyngen og inn mellom krattet -
og fuktet huden vår og laget krusekrøller i
håret!
Egon
storkoste seg i passelig
tempo - for han begynner å bli en eldre
herremann!
Stødig
og god følger han nøye med
at alle i flokken holder plassen
sin!
Billy
er turfølgets
morsomme klovn!
Han sørger alltid for
underholdningen - og i dag gjorde han et kjempehopp
på flere meter fra en høyde og rett ned i et vann - så svømte han like godt videre
mens vi gikk langs vannet - for vann er det
helt store for
Billy!
Det
skjedde så fort,
men tror nok at det hoppet kunne blitt litt av et
blinkskudd!
En
kjempefin start på
fredagen!
På
turen gikk jeg
å tenkte på en
liten
fredagsglede!
Jeg
gledet meg sånn
til å komme hjem for å prøve
den nye formen jeg har kjøpt til
kjøkkenet!
Jeg
bytter ut
litt kjøkkenutstyr for
tiden - spesielt er jeg så lei av slitte og ripete
former!
( Obs Hypermarked)
Veldig
lett form, gode håndtak og høy kant, slik at den også kan
brukes til lasagne.
For
tiden bugner det
av rød og grønn basilikum i vinduskarmen
min!
Lykke!
Den
smaker og dufter
fabelaktig!
" Fantasi er viktigere enn kunnskap "
Albert Einstein (1879-1955), tysk-sveitsisk-amerikansk fysiker
Jeg
tenkte å bruke fantasien
i dag!
For å prøve formen!
Jeg
kniper av ganske mye
basilikum - ja, ihvertfall fire-fem never tror jeg -
så dikter jeg bare i vei med de indgrediensene som
jeg vet at jeg har i
kjøleskapet!
Jeg lager en tomatsaus
uten oppskrift, med hermetiske tomater, løk, hvitløk, raspet gulrot, litt raspet squash, raspet søtpotet, tofu, bladpersille, oregano, mynte og timian fra hagen,
salt, pepper og olivenolje.
Alt er bare sånn cirka!
Lager litt hvit saus, og legger alt lagvis med noen lasagneplater og ost på toppen.
Tofu legger jeg i dag oppå
tomatsausen istedenfor kjøtt, slik at dette blir en
vegetarisk fredagsrett!
Det ble godt!
Og jeg er veldig fornøyd med formen - den besto testen
med glans!
Mye
deilig krydder i
hagen for
tiden!
Nå
har jeg bestemt
meg for å bruke hagekrydder hver dag -
og trikse og mikse litt - og tenke på
Albert Einstein..
virkelig
bruke
fantasien!
God
fredagskveld
kjære bloggvenn - der du er -
denne fredagskvelden
i juli!
Takk
for at du
kikket innom og delte de små
fredagsgledene!
Gleder meg som alltid til neste gang vi sees!
Kjærlig
hilsen
Else Britt
For en herlig start på dagen, for ikke å snakke om den avslutningen :o) Hørtes skikkelig godt ut! Fortsatt god sommer :o) Klem fra Nina
SvarSlettFor ein herlig dag du har hatt!
SvarSlettMåtte natta og helga bli like god :-)
Sommarklem
Nå ble jeg inspirert. Til å koke en tomatisert varmrett med masse krydder fra hagen. Mmm…
SvarSlettDen ildfaste formen din så både fin og praktisk ut. Slik kan man ikke få nok av.
Jeg har sådd gresk basilikum. Små blader, mye smak. Skal knipes jevnt for å buske seg mer. Har gitt bort mange av dem.
Fin helg ønskes deg.