Tapas..

I Italia

 heter det

antipasto

tyrkerne

 kaller det for

meze

i Hellas

heter det

mezethakia

og

spanjolene?

De kaller det for

tapas!


Har du lyst til å lage en liten

tapasrett?

Kanskje du skal ha med deg

 en matrett

til

 vennefesten

eller

juleselskapet?

Denne oppskriften på

kyllingboller
med
dressing

er

perfekt

som en av flere retter på

tapasbordet!



Kyllingkjøttboller

400 gr kyllingkjøttdeig
2 ss strøkavring
1 ts salt
1/4 ts chilipulver eller støtt tørket chili
1/2 ts kanel
1 egg
2 ss vann
pepper?

trespyd

Bland alt godt.


Vi stekte bollene i stekepanna,
og tredde dem på spyd etterpå.
Du kan også forme kjøttbollene, ha de på spyd og så steike spydene.
La de ferdige trespydene med kyllingbollene på i ei form med aluminiumsfolie,
 og ettervarmet forma godt tildekket i ca et kvarter på 100 grader.





Hvitløksdressing

1 boks seterrømme
1 pk majones
1 klype salt
1 klype pepper
2-3 fedd presset hvitløk

Bland alt, smak om du synes det er nok krydder og la dressingen stå noen timer tildekket i kjøleskapet.


Noe for deg?


Du kan også steike noen porsjoner

 kyllingkjøttboller

og fryse dem..

da har du alltid

 noe godt

 til en

aldri så liten

kveldstapas!

Velbekomme!



Kommentarer

Populære innlegg