Pinnebrød
Pinnebrød
kan du lage ute
på bål eller bålpanne
hele året!
4 dl hvetemel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olje
1 1/2 dl melk
Bland alt det tørre.
Ha i olje og melk.
Arbeid deigen raskt sammen.
Pakk deigen i en plastpose
hvis du skal ha den med
på tur.
Tvinn strimler av deigen rundt et spyd eller rundt ei ferdiggrillet pølse,
og stek brødet over flammene eller glørne.
Snu ofte, bruk litt tid og brødet er ferdig når det slipper pinnen lett!
Tips:
Du kan steke deigen i pannen på et stormkjøkken.
Lag en leiv på 2-3 cm tykkelse, og stek noen minutter på hver side.
Du kan også blande oppi smakstilsetninger som krydder, revet ost eller soltørkede tomater i deigen!
En søt og deilig variant er sjokoladebiter i pinnebrøddeigen!
Min favoritt får du hvis du ruller deigstrimlene i en blanding av sukker og kanel
før du snurrer deigen
rundt pinnen
mmm..ja, kan anbefales for søtmonser..det blir rett og slett
kanelbolle-pinnebrød!!
Dette ser koselig ut, så fine bilder under også. I dag skinner solen og jeg må ut å nyte den. Håper du også får en fin dag.
SvarSlett