Rynkete tomater..

Dette er ei oppskrift på bakte tomater eller rynkete...ja, for de blir ganske skrukkete og litt myke og smaker helt nydelig når de er ferdig i ovnen!

Denne oppskriften bruker jeg ofte - som tilbehør til kjøtt, fisk, vegetarretter eller til tapas!

Som en liten kveldstapas, kan du servere et foccacia brød, litt spekepølse, litt salat, en god dressing og rynkete tomater!

RYNKETE TOMATER


2 pk cherrytomater..eller..et par ranker med små tomater
1 knapp dl olivenolje
ca 1 - 2  ts Maldonsalt (strøes over tomatene )
pepper (etter smak)
en neve fersk basilikum (kan bruke tørket )
1 -2 båter raspet hvitløk

Alt skal blandes. og tømmes over tomatene.

Ildfast form

150 grader  i 45 - 50 min.



                                                       Nydelige cherrytomater...

                 
             Her er mine!
 Bare skyll tomatene,tørk dem litt og legg dem direkte ned
 i den ildfaste formen.


                     Her benyttes basilikum fra fryseren...ca en neve
som hakkes opp i små biter.


 Basilikum og oljen med litt pepper i.


Her er alt blanda oppi oljen -dette skal tømmes over tomatene - rør litt rundt..så tomatene blir dekt av oljeblandingen!

 Klar for ovnen!


                                                  Godgjør seg i ovnen..


 Her har mine stått i ca 50 min..prøv deg litt fram, skallet skal sprekke og rynke seg...men det må ikke bli for bløtt...det skal være litt motstand når du tygger dem.


  Deilige tomater, de lukter like nydelig..som de ser ut og smaker! Bare sett forma  rett på bordet!


Eller...du kan lage tomatene dagen før eller når du vil - og servere dem kalde, det er også veldig godt!


Kjempegod på tapasbordet til feks godt brød, stekte småpoteter, scampi eller stekte kjøttstrimler og noen oliven, ja - til det meste!

 Det er bare å bruke fantasien!

Prøv gjerne RYNKETE TOMATER neste gang du skal overraske noen...deg selv, familien eller på vennefesten - for det er både enkelt.. og raskt å lage!


                                                  Så er det sunt og supergodt!

Kommentarer

Populære innlegg