onsdag 4. januar 2012

Ostesuffle`

Har du tenkt at suffle.. det er noe vanskelige greier?
Som bare faller ned og lett blir mislykket? 

 Prøv denne!

For du har kanskje hatt lyst til å lage en svulmende og lekker ostesuffle?
Denne oppskriften er uten hvetemel - idell hvis du ikke tåler hvete eller stivelse - og den er super hvis du lever på et kosthold med litt mindre karbohydrater.





6 egg
3 dl fløte
300gr revet Norvegiaost
50 gr meierismør
3 ts Johannesbrødkjernemel (JBK) kjøpes på helsekosten
salt og pepper



Du trenger ei ildfast skål.

Smelt smøret, stivpisk eggehvitene.Bland eggeplommer, smøret , JBK, revet ost, salt og pepper og så vender du inn eggehvitene til slutt.Røra skal bli luftig, ikke rør for mye, bare vend eggehvitene forsiktig inn.

Smør skåla, fyll oppi sufflerøra.

Sett den på rist, nederst i varm ovn
175 gr i ca 40 min.





Du må huske på å ikke åpne ovnsdøra! Da kan suffleen falle ned...så vær alltid sikker på at gjestene er i hus i god tid.. før suffleen er ferdig!

Det heter at det er gjestene som skal vente på suffleen..ikke omvendt!

Så er det jo bare koselig å sitte rundt bordet, kikke litt bort på steikeovnen.. på den flotte suffleen..og bare glede seg, ja  for med denne gode retten starter jo festen på kjøkkenet!!

Jeg synes at mat ofte blir mye morsommere med ost!

Ost på lager i kjøleskapet er ikke dumt, og enkelte oster kan fryses, chevre som er en geitost og parmesan - kan du fryse i passelige stykker.

Jeg elsker parmesan, men kjøper aldri den ferdigrevne på boks - den smaker ikke slik som parmesan skal smake! Smakte det en gang, og trodde aldri jeg kom til å like parmesan igjen!

Ost er fantastisk i kaker, brød og paier! Rundstykker med ost inni..og ei deilig ostekake!

Pizza! For ikke å glemme pastarettene! Disse rettene krever godt ostefølge, ikke sant?

Hva er din ostefavoritt?

Jeg synes fetaosten fra Hellas er utrolig god!

Og mozarella fra Italia..roquefort fra Frankrike..og Jarlsberg! Fra Norge! Det er jo nesten ikke grenser for hva vi kan bruke disse deilige ostene til. Holdt på å glemme favoritten min Blue Castello fra Danmark..tenk det!

Det er bare fantasien som setter grenser for anvendelsesområdene for ost, tror jeg..det er nesten ikke grenser for hva ost kan brukes til!

Når du serverer ost, er det lurt å ta ostene ut av kjøleskapet et par timer før servering..for det er da den gode smaken kommer til sin rett!

Har du prøvd revet ost i suppe? Eller osteterninger oppi salaten din? Revet parmesan på ris? Og fetaost inni kyllingfilet?

Spennende, ikke sant?

Ostesuffle kan serveres alene med en salat, brød og smør.

Det er nydelig å bruke den som tilbehør til kjøttretter, spekemat, laks, litt tapas og grillet kylling!

Du kan også fordele sufflerøren i  5 -6 ildfaste porsjonsformer - bruke kortere steketid og servere

 en gyllen liten overraskelse til hver gjest!



Kanskje middagen i dag skal få besøk av

 litt ost?

Kanskje det!

Vi sees!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar