Kjøkkeninspirasjon..
Det heter at vi oppdager ikke nytt land hvis vi ikke er villige til å løfte blikket vårt fra jorden!

Sånn er det med så mange ting - og det samme gjelder også på kjøkkenet!
For det blir gjerne til at vi handler de samme matvarene hver uke, ikke sant? 

Det går gjerne litt i den samme tralten..vi kommer trøtte til butikken..det har kanskje vært en lang dag - og vi løfter bare blikket og ser der vi vet at de vanlige varene som vi alltid bruker står!

Ofte går vi  i den samme butikken - vi går gjerne den samme runden også  mellom butikkhyllene og da kan det fort ende opp med at det blir mye de samme matrettene som lages ved komfyren dag etter dag også!

Synes du kjøkkenet ditt er blitt litt kjedelig etterhvert - og det er lite nytt som skjer?
Er det lenge siden det har duftet skikkelig spennende fra grytene dine?
Er det altfor lenge siden du har løftet blikket og tatt med hjem noe som er litt nytt og annerledes?

Det skal ikke alltid så mye til!

Ei ny oppskrift..og et par nye krydder kanskje?
Bestemme seg for å prøve en ny matrett annenhver uke?
Gå innom en ny matbutikk for inspirasjon og oppdage helt nye indgredienser?
Forsøke å bake sitt eget brød?

Kjøkkenet er en super plass hvis du har lyst til å gjøre noen kreative sprell!
Og alle rundt deg blir lykkelige og går rundt med smilefjes av de gode duftene!

Jeg bruker aldri forkle - jeg synes søling er helt greit! Av og til skiller sausen seg..og gryta svir seg i bunnen..og det er ikke alltid at deigen hever seg sånn som jeg tror - men ok! Det lureste er å legge bort prestasjonsangsten, bare ha det moro - og så hjelper det med pågangsmot!

Nye smaker, nye indgredienser og ny inspirasjon - hørtes ikke det fristende ut?

Spennende!

Kanskje allerede til helgen?

I dag var det den søte duften av honning, kokos og ristede mandler som spredte seg i kjøkkenkroken hos meg da kornblandingen stod i ovnen for å få den sprø konsistensen og den fine gylne fargen!Laurbærbladene er blitt helt tørre og har fått plass i den gamle sorte kakeboksen med roser på.
Frø og ideer + hagebøker = masse inspirasjon!
Den kjære gamle kakeboksen min som jeg har arvet med duftende laurbærblader - LYKKE.
Vi sees snart igjen!Kommentarer

 1. Heisann skjønne Else-Britt,nå er det altfor lenge siden jeg har besøkt deg.Merker det alltid er så godt å komme på besøk til deg,du skriver så avslappende,energisk,klokt,til ettertanke.Bloggen din gjør noe med meg.Som nå...er så enig med deg,vi må utvide "Universet" vårt og bare det å starte på kjøkkenet kan være nok til en deilig forandring!Skrev forresten litt om det selv tidligere i uken,da det ble klaget på "samme" middagen hele tiden.Hvilket ikke stemmer,men av og til føles det vel kanskje slik??Vi sitter hele gjengen og ser på firestjerners middag og tenker å prøve noe av de spennende oppskriftene,men blir det?NIks.
  Men jeg har bestemt meg for å bli enda flinkere til å variere og prøve nye ting,og en dag skal jeg og frøkena i huset inn på innvandrerbutiken og se hva spennede de har!!!! Det ser ut som du har mye spennende hos deg,og jeg legger også merke til urtebildene dine.
  Jeg laget med en liten urtehage i hagen her i gjor,riktignok uten urter så langt...noen pallekarmer ble til bed og så langt har det kommet rabarbra i dem.Men har noen til å fylle og jeg tenkte senest i år at jeg skal ta meg en tur på biblioteket og lese meg litt opp om urter,stell,beplantning etc.
  Det erjo bare herlig å kunne bruke ferske urter i maten,for ikke å snakke om å plukke den inn fra egen hage :)))

  Takkf or all inspirasjon du deler!!

  God helg!!

  Toveklem:)

  SvarSlett
 2. Så kjekt med hilsen fra deg, Tove! :) Ja, det blir gjerne til at vi går litt i det samme sporet..selv om maten er jo en viktig del av livet vårt, så blir det i perioder ganske kjedelig og forutsigbart på kjøkkenet, men jeg har sett selv at bare jeg skaffer meg et nytt krydder, eller lager fisken på en litt annen måte..eller risen? Nå skal jeg prøve å koke den i kokosmelk som noen fortalte om..eller prøve kokosmelk i saus..og så er det jo noe med å bruke fantasien også! Så blir jeg gjerne inspirert hvis jeg rydder i kjøkkenskuffer og skap..kaster gammelt krydder..for vi glemmer ofte at det blir smakløst etterhvert! Og kanskje bruke få, men smakfulle gode indgredienser?Det er ihvertfall kjekt når inspirasjonen kommer! Jeg er også i urtemodus, men har en stor jobb foran meg først med å flytte pallekassene..må gjøre om en del her, så det blir å fortsette i helgen håper jeg! :)God helg til deg også, Tove! :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg