Lyden av vår..


Tidlig i morges.. du vet følelsen når du nesten er våken - men likevel sover? 

Ja, du er et eller annet sted.. i dypet mellom drøm og virkelighet?
Det var akkurat da! Nesten i drømmeland så hørte jeg den velkjente lyden! Den fantastiske lyden!

Det var nemlig tjeldeparet vårt Tjeld og Tjeldfrid som kom fra den lange reisen sin og landet endelig på brygga denne grytidlige fredagen i mars - tenk, fire dager tidligere enn i fjor kom de tilbake!

Med den helt spesielle lyden av vår! 

Det var en nydelig måte å våkne på..så en finværsmorgen gleder jeg meg til å gå ned i fjæra og fotografere dem igjen, må ha nye bilder hvert år! 

Inntil videre så kan du se så vakre disse to tjeldene er her.

Så morgenen begynte med den herlige lyden av vår - og i ettermiddag fortsatte jeg med noen vårsysler - det er jo nesten ingenting som er mer vårlig enn frø?
Små purpur-røde grønnkål-frø..
og store squash-frø finner veien ned i små potter..

Akkurat som små dikt som spirer - og først får en mening når det berører den som leser diktet, så begynner disse vakre frøene også å spire og gro når de kommer i berøring med jorden - den mørke næringsrike jorden er som en "mor" som pleier, varmer og beskytter - så vokser frøet til noe godt og meningsfullt..det får en betydning - er det ikke fabelaktig?Et frø i møte med jorden - så banalt lite å snakke om? Eller en betydningsfull liten glede - hva synes du?


Jeg er jo ganske spent på om resultatet blir slike gule lekre squash da - vi får se etterhvert!Nå står de lyst i vinduskarmen - men problemet kan vel være at det blir litt for varmt?
Så små frø..har du tenkt over at frøene har en utrolig kraft? 

Og en stor styrke -  når de presser seg oppover mot lyset?

De er akkurat som du og jeg - vi har også en uendelig stor kraft når vi føler at ting er riktig i livet vårt og at vi er på rett vei - da er vi sånn som frøet!

Sterke, har rak rygg og vi blomstrer!


Med potter, frø og jord både på benken og på gulvet - så ønsker jeg deg en kjempekoselig fredagskveld!

Vi sees igjen når du titter innom! 


Kjærlig hilsen Else Britt

Kommentarer

 1. For en herlig start på dagen! Morgenstund har gull i mund,,,sies det og av erfaring sier jeg meg så enig så enig. Koselige potter av avispapir med hyssing rundt :) blir ekstra stas av slikt! Ja, tenk hvor mye glede disse små frøene gir oss. Det er utrolig når man tenker over alle de vakre blomstrer og vekster som kommer fra et eneste lite frø. Et lite vidunder av et under! Du skriver så fint og det er en glede å lese innleggene dine :)
  Fin fredagskveld ønskes fra Tone

  SvarSlett
 2. Så spennende å se om det blir slik man drømte om da frøene ble sådd :o) Jeg har flere ganger forsøkt å så frø og det går bra helt til det skal prikles og flyttes. Det blir nok for lite lys der jeg kan ha det stående. Drømmer om et lite drivhus der jeg kan pusle med dette :o) Herlig kveld til deg!

  SvarSlett
 3. Jeg syns du har helt rett. Det er flott å se de små spirene som kommer opp av jorda noen få dager etter at de er sådd. Så blir det spennende å se hva det blir til etter hvert. Ha en fin helg. Hilsen fra Liv

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg