Ciabatta..
Noe godt til
frokosten
i
juledagene
kanskje?
Noe enkelt?
Prøv mine
ciabatta!
2 kg hvetemel
4 ts salt
8 ss olivenolje
2 pk tørrgjær
1,2 liter lunkent vann.
Fyll alt opp i mikseren.Ta nøyaktige mål, da skal deigen bli lett og smidig slik at den akkurat slipper bakebollen!
Heves til dobbelt størrelse.
Ta den på bakebordet, og del opp i 32 biter.
Bruk to brett med bakepapir på.
Trill ut 32 litt avlange
ciabatta
som heves til dobbelt størrelse.
Skjær et snitt i dem hvis du vil.
Spray på vann eller pensle med kaldt vann
før du setter dem inn i ovnen.
200 grader i 15 - 20 minutter - følg med steketiden, de skal være litt lyse.
Strø litt hvetemel over, og sett dem til avkjøling...
hvis du greier
å vente da
på en aldri så liten smak!
å vente da
på en aldri så liten smak!
Ciabatta
kan fryses.
Jeg bruker å varme dem litt i ovnen, for da blir de som
nystekte!
Kos deg!
Dette stod på kalenderen vår i
Humlehagen
i dag
Ikke sant?
Jeg synes dette var
gode og viktige
ord!
De fikk meg til
å slappe av
ja, for jeg har
ikke
fått vasket
så mye
og det kunne jammen
vært
ryddigere
her..
men nå tenker jeg at det er absolutt
bra nok
som det er..
for det er
barneøynene
som skal
skinne!
Ikke sant?
Kommentarer
Legg inn en kommentar