Tapas..
I Italia
heter det
antipasto
tyrkerne
kaller det for
meze
i Hellas
heter det
mezethakia
og
spanjolene?
De kaller det for
tapas!
Har du lyst til å lage en liten
heter det
antipasto
tyrkerne
kaller det for
meze
i Hellas
heter det
mezethakia
og
spanjolene?
De kaller det for
tapas!
Har du lyst til å lage en liten
tapasrett?
Kanskje du skal ha med deg
en matrett
til
vennefesten
eller
juleselskapet?
Denne oppskriften på
kyllingboller
med
dressing
er
perfekt
som en av flere retter på
tapasbordet!
Kyllingkjøttboller
400 gr kyllingkjøttdeig
2 ss strøkavring
1 ts salt
1/4 ts chilipulver eller støtt tørket chili
1/2 ts kanel
1 egg
2 ss vann
pepper?
trespyd
Bland alt godt.
Vi stekte bollene i stekepanna,
og tredde dem på spyd etterpå.
Du kan også forme kjøttbollene, ha de på spyd og så steike spydene.
La de ferdige trespydene med kyllingbollene på i ei form med aluminiumsfolie,
og ettervarmet forma godt tildekket i ca et kvarter på 100 grader.
Hvitløksdressing
1 boks seterrømme
1 pk majones
1 klype salt
1 klype pepper
2-3 fedd presset hvitløk
Bland alt, smak om du synes det er nok krydder og la dressingen stå noen timer tildekket i kjøleskapet.
Noe for deg?
Du kan også steike noen porsjoner
kyllingkjøttboller
og fryse dem..
da har du alltid
noe godt
til en
aldri så liten
kveldstapas!
Kommentarer
Legg inn en kommentar