Cool gazpacho..


Denne supperetten

 fra

 Sør-Spania 

har erobret

 en hel verden!

Den kan serveres som en egen rett!

Eller 

som en forrett..

eller

 som en drikk..

med krutonger

 eller 

uten noe som helst annet enn

 et lite

 urtedryss?



Med tomater, paprika, agurk, løk..hardkokte egg..

ja, smått tilbehør

 på fat

 som gjestene forsyner seg av

 etter ønske!

Det finnes lokale varianter

med

 tunfisk

 eller

 deilig spekeskinke 

eller

  andre tradisjonelle spesialiteter! 


 
 folkemunne 

 i

 Spania

 sies det at med

" dårlig olivenolje og eddik går det ikke an å lage en god gazpacho!"

Altså - gode råvarer, folkens!

Gazpacho

 er 

 forfriskende!


Den er jo

 så

 smakfull!

En 

nytelse..

 i

 deilig vårvær..

ja, for ikke å snakke om 

 på 

varme

  sommerdager!



Det heter at en deilig gazpacho metter magen din!


Den slukker tørsten
 
 og

 ikke minst tilfører den  kroppen

 vitaminer

 og 

mineraler 

 og

 viktige

salter

 i 

varmen!


På landsbygda blir denne suppen gjerne moset omhyggelig

 i en bolle..

servert til et lunsjmåltid i treboller med 

treskjeer.

Høres jo ganske koselig ut!

Tidligere ble  gazpacho sett på

 som

 fattigmannskost

 men i dag

 finnes den jo

 overalt!

Det finnes ulike oppskrifter!

Så mange varianter

 og 

forskjellig tykkelse og smak på suppen!

 Du har kanskje allerede

 din egen

 favoritt?


Her skal du få to forskjellige oppskrifter.


Gazpacho fra Andalucia ( 4 pers)

1 kg solmodne tomater (flåes)
 2 små grønne paprika
 2 fedd hvitløk
 100 gr brødsmuler av landbrød
 4 ss extra virgin olivenolje
 1 ss cherryeddik
 Skjær alt i biter
 Bruk stavmikser.
 Smak til med salt

Tilsett vann for å få tykkelsen du ønsker.


Min deilige hverdags-gazpacho!

1 agurk
4 økologiske tomater (flåes)
1 rød paprika
2 små rødløk
1 rød chili eller tabasco etter smak
4 fedd hakket hvitløk
1 boks økologiske hermetiske tomater(eller flå tomater selv)
1 lime
1 ts pepper
1 ts salt
2-3 ss extra virgin olivenolje
1/2 potte fersk koriander elle basilikum

Finhakk alt.
Kjøres i blender.
Smak til med lime, salt, pepper og tabasco.



Det smaker kjempegodt med ristet brød dyppet i god olivenolje til, god spekeskinke 

eller fres noen scampi..i stekepannen..gjerne med chilismak!


 "Del gazpacho no hay empacho"

Altså-

 av en deilig gazpacho får du ikke vondt i magen!

Så godt å vite!

Gazpacho..

ei skikkelig cool suppe!

Jeg fikk lyst til 

å

 overraske

 i dag..


kjæresten kanskje?


Min deilige

 gazpacho

står

 i

 kjøleskapet


og

venter..




Kos!

Noe for deg?


Deilige

 fredagsfølelsen!


Vi sees!




Kommentarer

  1. Meny til neste nordmørstreff :)

    Klem fra Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. God ide,Ingeborg!:)Spansk aften med suppe og små tapas-retter..nam.nam!!;))

      Slett
  2. Høres veldig god ut, men magen min slår kollbøtte bare av å lese oppskrifta. Smakt den i Spania for nåkken år siden og den var veldig god, men sterk:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den kan bli ganske sterk Grete..må sikkert redusere på chili og hvitløken..eller så må du skylle ned med masse rødvin!;)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg