Cool gazpacho..
Denne supperetten
fra
Sør-Spania
har erobret
en hel verden!
Den kan serveres som en egen rett!
Eller
som en forrett..
som en forrett..
eller
som en drikk..
som en drikk..
med krutonger
eller
uten noe som helst annet enn
et lite
urtedryss?
uten noe som helst annet enn
et lite
urtedryss?
Med tomater, paprika, agurk, løk..hardkokte egg..
ja, smått tilbehør
på fat
på fat
som gjestene forsyner seg av
etter ønske!
Det finnes lokale varianter
med
tunfisk
eller
deilig spekeskinke
eller
deilig spekeskinke
eller
andre tradisjonelle spesialiteter!
På
folkemunne
i
Spania
sies det at med
" dårlig olivenolje og eddik går det ikke an å lage en god gazpacho!"
Altså - gode råvarer, folkens!
Gazpacho
er
forfriskende!
Den er jo
så
smakfull!
En
nytelse..
i
deilig vårvær..
ja, for ikke å snakke om
på
varme
sommerdager!
Det heter at en deilig gazpacho metter magen din!
Den slukker tørsten
og
ikke minst tilfører den kroppen
vitaminer
og
mineraler
og
viktige
salter
i
varmen!
På landsbygda blir denne suppen gjerne moset omhyggelig
i en bolle..
servert til et lunsjmåltid i treboller med
treskjeer.
Høres jo ganske koselig ut!
Tidligere ble gazpacho sett på
som
fattigmannskost
men i dag
finnes den jo
overalt!
Det finnes ulike oppskrifter!
Så mange varianter
og
forskjellig tykkelse og smak på suppen!
Du har kanskje allerede
din egen
favoritt?
Her skal du få to forskjellige oppskrifter.
Gazpacho fra Andalucia ( 4 pers)
1 kg solmodne tomater (flåes)
2 små grønne paprika
2 fedd hvitløk
100 gr brødsmuler av landbrød
4 ss extra virgin olivenolje
1 ss cherryeddik
Skjær alt i biter
Bruk stavmikser.
Smak til med salt
Tilsett vann for å få tykkelsen du ønsker.
♥
Min deilige hverdags-gazpacho!
1 agurk
4 økologiske tomater (flåes)
1 rød paprika
2 små rødløk
1 rød chili eller tabasco etter smak
4 fedd hakket hvitløk
1 boks økologiske hermetiske tomater(eller flå tomater selv)
1 lime
1 ts pepper
1 ts salt
2-3 ss extra virgin olivenolje
1/2 potte fersk koriander elle basilikum
Finhakk alt.
Kjøres i blender.
Smak til med lime, salt, pepper og tabasco.
Det smaker kjempegodt med ristet brød dyppet i god olivenolje til, god spekeskinke
eller fres noen scampi..i stekepannen..gjerne med chilismak!
"Del gazpacho no hay empacho"
Altså-
av en deilig gazpacho får du ikke vondt i magen!
Så godt å vite!
Gazpacho..
ei skikkelig cool suppe!
Jeg fikk lyst til
å
overraske
i dag..
kjæresten kanskje?
Min deilige
gazpacho
står
i
kjøleskapet
og
venter..
Kos!
Noe for deg?
Deilige
fredagsfølelsen!
Vi sees!
Meny til neste nordmørstreff :)
SvarSlettKlem fra Ingeborg
God ide,Ingeborg!:)Spansk aften med suppe og små tapas-retter..nam.nam!!;))
SlettHøres veldig god ut, men magen min slår kollbøtte bare av å lese oppskrifta. Smakt den i Spania for nåkken år siden og den var veldig god, men sterk:)
SvarSlettJa, den kan bli ganske sterk Grete..må sikkert redusere på chili og hvitløken..eller så må du skylle ned med masse rødvin!;)
Slett