Livgivende kraft..
Hva tenker du når du hører om
positiv
energimat?
energimat?
At vi spiser for å få energi?
Er det mulig å kjenne på energien vår..
hva som
nærer
oss..
og hva som
svekker
oss?
Kan forskjellig mat som vi kanskje
har styrt unna
bli mer fristende for oss når vi kjenner på kroppen
at det øker energien vår?
For å få mest mulig positiv energi fra maten må vi se på mat på
en ny måte!
Og la deg ikke lure av
utseendet!
Et godt eksempel på det er faktisk
tomaten!
Det kan kanskje virke som alle tomater er like?
Noen tomater i butikken
er
ynkelige..orange og harde
som en liten tennisball i plast!
Smakløse og uten duft!
I min verden er dette ganske så død mat!
Ja, jeg unngår å spise
tennisballer
hvis jeg kan!
Økologiske
eller
hjemmedyrkede
tomater
er
smakfulle, dyprøde og saftige
og
lukter helt fabelaktig!
Hver munnfull er magisk!
For på en måte snakker maten til oss
hvis vi bare hører etter da..
visuelt
og
intuitivt..
vi må bare lære oss å kjenne hva som er best for akkurat vår kropp..
hva som tiltrekker oss
av
positiv mat!
Kontrasten er den negative maten!
Som tapper oss for energi og er uten noe særlig næring!
Ved å prøve ut forskjellige matvarer kan du oppdage ny næringsrik mat
som kroppen din responderer på!
Du kan prøve ut, ja eksperimentere med ingrediensene i
kostholdet ditt -
ekstra morsomt er det å teste ut
økologisk mat
versus mat som er
sprøytet eller konservert!
Du vil nok gjøre noen
nye
oppdagelser!
..ananasmynte, basilikum og jordbær..
Noen forteller deg kanskje at du må spise gulerøtter fordi det er så sunt?
Men er det godt for
deg?
Tren på å lytte til kroppen!
Hvis en matsort ikke gjør deg godt
så bare unngå den ei stund
og prøv noe helt annet!
Synes du også at dette med mat og energi er spennende?
For meg er
positiv energimat
noe som utstråler glød, den er smakfull, energirik, økologisk og fri for
kjemikalier og konserveringsstoffer.
Den kjennes levende
full av
livgivende kraft!
Negativ energimat
er slapp og livløs, lite smakfull, du blir heller ikke spesielt behagelig mett av den,
den gir lite energi,
og inneholder konserveringsstoffer, flere kjemikalier eller
tilsetningsstoffer..
ja, du har kanskje kjent at du har blitt helt oppblåst og følt deg elendig
etter et måltid?
Slik mat stimulerer gjerne til forspisning også, og øker sukkertrangen.
Noen fortalte meg at de glemte igjen
noen
røde epler
i ei skål på bordet
på hytta.
De kom tilbake noen uker etterpå
og der lå
eplene..
like blankpolerte,røde, fine
og
spiselige!
De syntes dette var
unaturlig..
ja, nesten nifst og kastet dem!
Hva tenker du?
Jeg er blitt mer kritisk med årene!
Av og til ser eplene veldig
kunstige ut
jeg liker det ikke helt..
Og smaker de billigste gulrøttene i butikken bestandig
gulrøtter?
Hm..tja
synes av og til at de har en
litt
ubestemmelig
smak!
Jeg tror at å spise
avstemt
nærer
deg og gir deg
masse
glede!
Du vil føle deg
tilfreds
og det er jo hele meningen..ikke sant?
..økologisk rosmarin i vinduskarmen..
Det er utrolig deilig med frisk og livgivende mat
som blir tilberedt av
et varmt hjerte..
det forteller ei vakker
kjærlighetshistorie!
Og den minste
blomsterknopp
skapt av
varsomme
varme hender
er bare så nydelig..
ikke sant?
Kommentarer
Legg inn en kommentar