Livgivende kraft..



Hva tenker du når du hører om

positiv 

energimat?






At vi spiser for å få energi?



Er det mulig å kjenne på energien vår..

 hva som

 nærer 

 oss..

og hva som

 svekker

  oss?

Kan forskjellig mat som vi kanskje

 har styrt unna

 bli mer fristende for oss når vi kjenner på kroppen

 at det øker energien vår?








For å få mest mulig positiv energi fra maten må vi se på mat på

 en ny måte!

Og la deg ikke lure av

 utseendet!


Et godt eksempel på det er faktisk 

tomaten!




Det kan kanskje virke som alle tomater er like?


Noen tomater i butikken

 er

 ynkelige..orange og harde 

 som en liten tennisball i plast!

Smakløse og uten duft!

I min verden er dette ganske så død mat!

Ja, jeg unngår  å spise

 tennisballer

 hvis jeg kan! 


Økologiske 

eller

 hjemmedyrkede

 tomater

 er

 smakfulle, dyprøde og saftige

 og 

lukter helt fabelaktig!


Hver munnfull er magisk!




For på en måte snakker maten til oss

 hvis vi bare hører etter da..


visuelt

  og

 intuitivt..



vi må bare lære oss å kjenne hva som er best for akkurat vår kropp..

hva som tiltrekker oss

 av 

positiv mat!


Kontrasten er den negative maten!

  Som tapper oss for energi og er uten noe særlig næring!


Ved å prøve ut forskjellige matvarer kan du oppdage ny næringsrik mat

 som kroppen din responderer på!

Du kan prøve ut, ja eksperimentere med ingrediensene i

 kostholdet ditt - 

ekstra morsomt er det å teste ut

 økologisk mat

 versus mat som er 

sprøytet eller konservert!


Du vil nok gjøre noen

 nye

 oppdagelser!



..ananasmynte, basilikum og jordbær..


Noen forteller deg kanskje at du må spise gulerøtter fordi det er så sunt?

Men er det godt for

 deg?


Tren på å lytte til kroppen!

Hvis en matsort ikke gjør deg godt

 så bare unngå den ei stund

 og prøv noe helt annet!


Synes du også at dette med mat og energi er spennende?


For meg er 

positiv energimat 

noe som utstråler glød, den er smakfull, energirik, økologisk og fri for 

kjemikalier og konserveringsstoffer.

 Den kjennes levende

full av

 livgivende kraft! 


Negativ energimat

 er slapp og livløs, lite smakfull, du blir heller ikke spesielt behagelig mett av den,

 den gir lite energi, 

og inneholder konserveringsstoffer, flere kjemikalier eller 

tilsetningsstoffer..

ja, du har kanskje kjent at du har blitt helt oppblåst og følt deg elendig 

etter et måltid?

Slik mat stimulerer gjerne til forspisning også, og øker sukkertrangen.




 Noen fortalte meg at de glemte igjen 

noen 

røde epler

 i ei skål på bordet

 på hytta.

De kom tilbake noen uker etterpå

 og der lå 

eplene..

like blankpolerte,røde, fine

 og

 spiselige!

De syntes dette var

 unaturlig..

ja, nesten nifst og kastet dem!


Hva tenker du?


Jeg er blitt mer kritisk med årene!


Av og til ser eplene veldig

 kunstige ut

jeg liker det ikke helt..


Og smaker de billigste gulrøttene i butikken bestandig

 gulrøtter?


Hm..tja

synes av og til at de har en

 litt

 ubestemmelig 

smak!


Jeg tror at å spise

 avstemt 

nærer 

 deg og gir deg 

masse

 glede!


Du vil føle deg

 tilfreds

og det er jo hele meningen..ikke sant?






..økologisk rosmarin i vinduskarmen..




Det er utrolig deilig med frisk og livgivende mat


som blir tilberedt av

 et varmt hjerte..


det forteller ei vakker

 kjærlighetshistorie!

Og den minste

 blomsterknopp

skapt av

 varsomme

 varme hender

 er  bare så nydelig..

ikke sant?


 

Kommentarer

Populære innlegg