Nystekt brød - den gode følelsen!
Bor det en aldri så liten baker inni deg?
En som ikke har sett dagens lys?
Kanskje du går rundt å tror at du ikke får det til?
Nå skal jeg hjelpe deg!
Fra i dag av fylles familiens matpakker av ditt herlige,velsmakende og ikke minst næringsrike hjemmebakte brød!
Disse hverdagsbrødene lager du i løpet av ei lita kveldsstund,gjerne etter at ungene har lagt seg -så kan du gi dem gode mettende brødskiver til frokost!
Sett gjerne på yndlingsmusikken din -og gjør klar tekoppen og noe du vil slappe av med..ei bok du er i gang med kanskje?
Du trenger ei kjøkkenmaskin med eltekrok.
SPELTBRØD
2 kg sammalt spelt - eller - 1 kg fin spelt og 1kg sammalt spelt (det siste gir lysere brød,ikke bruk for grov spelt,jeg bruker den de har på Rema,den er passelig)
2 ts salt
2 pk tørrgjær
3 ss fiberhusk (helsekosten eller obs har det)
1 stor boks malte valnøtter -eller - en pose malte mandler ca 250 gram (dette gjør du på forhånd)
2 liter lunkent vann
Bland alt det tørre i kjøkkenmaskina di.Tøm oppi 2 liter fingervarmt vann -og kjør i gang!
Deigen skal bli løs -du vil se at dette er ikke en deig som skal knaes eller styres noe med -det gjør alt så enkelt!
Gjør klar 4 brødformer -kle dem med bakepapir -så fordeler du deigen oppi formene med ei tresleiv eller slikkepott -jeg glatter litt på overflaten med vann på slikkepotten,men dette vil jevne seg ut under stekingen!
Nå setter du ovnen på bare 50 grader -setter inn brødene -kanskje ett brød må heve på disken, hvis du har plass til kun tre av brøda i ovnen din.
Dette tar ikke mange minuttene! Nå skal brøda stå slik ca en halv time..du må bare følge litt med-for her kommer det viktige! Når brøda har hevet, og nærmer seg kanten på formene- da skrur du opp temperaturen til 200 grader - så beregner du ca 40 -50 minutter steiketid fra da av - prøv deg fram med din ovn,for det kan variere litt.
Da er det tid for å synke ned i godstolen med tekoppen-og sakte men sikkert begynner det å dufte av nybakt brød ...og du begynner kanskje å kjenne på den gode følelsen!
Hvis det er allergi i familien,så kan du bare kutte ut mandler eller valnøtter -men ellers anbefaler jeg det pga at brøda blir så saftige - og du får et mer næringstett brød - med de gode fettsyrene, og ekstra proteiner som vi trenger.
Dette gjør brøda mer mettende også!
Fiberhusk benytter jeg fordi det binder brødet godt-da smuldrer det lite,og blir enkelt å skjære opp.
Husk at du kan halvere oppskriften !
Du trenger ikke bekymre deg hvis du holder på seint om kvelden,og brøda ligger varme på disken like før sengetid -bare legg et klede over,så fryser du dem neste morgen!
Det er lurt å dele brøda i to før frysing - og heller ta fram et halvt brød oftere- da har du alltid ferskt brød i huset!
Kos deg når du baker - du skaper noe viktig...ta vare på den gode følelsen!
Har du lyst til å lære å bake FOCCACIABRØD? Oppskrift finner du her.
En som ikke har sett dagens lys?
Kanskje du går rundt å tror at du ikke får det til?
Nå skal jeg hjelpe deg!
Fra i dag av fylles familiens matpakker av ditt herlige,velsmakende og ikke minst næringsrike hjemmebakte brød!
Disse hverdagsbrødene lager du i løpet av ei lita kveldsstund,gjerne etter at ungene har lagt seg -så kan du gi dem gode mettende brødskiver til frokost!
Sett gjerne på yndlingsmusikken din -og gjør klar tekoppen og noe du vil slappe av med..ei bok du er i gang med kanskje?
Du trenger ei kjøkkenmaskin med eltekrok.
SPELTBRØD
2 kg sammalt spelt - eller - 1 kg fin spelt og 1kg sammalt spelt (det siste gir lysere brød,ikke bruk for grov spelt,jeg bruker den de har på Rema,den er passelig)
2 ts salt
2 pk tørrgjær
3 ss fiberhusk (helsekosten eller obs har det)
1 stor boks malte valnøtter -eller - en pose malte mandler ca 250 gram (dette gjør du på forhånd)
2 liter lunkent vann
Bland alt det tørre i kjøkkenmaskina di.Tøm oppi 2 liter fingervarmt vann -og kjør i gang!
Deigen skal bli løs -du vil se at dette er ikke en deig som skal knaes eller styres noe med -det gjør alt så enkelt!
Gjør klar 4 brødformer -kle dem med bakepapir -så fordeler du deigen oppi formene med ei tresleiv eller slikkepott -jeg glatter litt på overflaten med vann på slikkepotten,men dette vil jevne seg ut under stekingen!
Nå setter du ovnen på bare 50 grader -setter inn brødene -kanskje ett brød må heve på disken, hvis du har plass til kun tre av brøda i ovnen din.
Dette tar ikke mange minuttene! Nå skal brøda stå slik ca en halv time..du må bare følge litt med-for her kommer det viktige! Når brøda har hevet, og nærmer seg kanten på formene- da skrur du opp temperaturen til 200 grader - så beregner du ca 40 -50 minutter steiketid fra da av - prøv deg fram med din ovn,for det kan variere litt.
Da er det tid for å synke ned i godstolen med tekoppen-og sakte men sikkert begynner det å dufte av nybakt brød ...og du begynner kanskje å kjenne på den gode følelsen!
Hvis det er allergi i familien,så kan du bare kutte ut mandler eller valnøtter -men ellers anbefaler jeg det pga at brøda blir så saftige - og du får et mer næringstett brød - med de gode fettsyrene, og ekstra proteiner som vi trenger.
Dette gjør brøda mer mettende også!
Fiberhusk benytter jeg fordi det binder brødet godt-da smuldrer det lite,og blir enkelt å skjære opp.
Husk at du kan halvere oppskriften !
Du trenger ikke bekymre deg hvis du holder på seint om kvelden,og brøda ligger varme på disken like før sengetid -bare legg et klede over,så fryser du dem neste morgen!
Det er lurt å dele brøda i to før frysing - og heller ta fram et halvt brød oftere- da har du alltid ferskt brød i huset!
Kos deg når du baker - du skaper noe viktig...ta vare på den gode følelsen!
Har du lyst til å lære å bake FOCCACIABRØD? Oppskrift finner du her.
God kveld. Skal prøve disse brødene. Virker lettvint å bake brød uten å kna deigen på benken :-)
SvarSlettHei!:) Så koselig blogg du har:) Mange år siden e har vært å besøkt dokke på Humla no:)Så det skal e få til neste gang e e hjemme!:) Hører du har fått deg en liten gris åssåz?:) Birgitte sendte meg link til humlehagen,så da måtte e inn å se:):) Hilse Lorentz så masse fra meg!:) Klem Anett :D
SvarSlettHei Astri,så kjekt at du vil prøve dem ,det er ei grei oppskrift-når du blir vant går det nesten av seg selv!Gleder meg til å se deg på mandag!
SvarSlettHei Annett! Så kjempekoselig at du kikker innom bloggen min,det setter jeg pris på!Håper du kan bli med Birgitte hit til oss en tur når du er hjemme neste gang,lenge siden jeg har sett deg nå!Skal hilse så masse herfra!
SvarSlett