Foccacia....fantastico!

Ikke sant?

 Det er nemlig det italiensk mat er - fargerik, smakfull..enkel å lage og alle liker den!

Altså er den bare helt fantastisk!

I kveld er det 

FOCCACIA

på menyen

i

Humlehagen


et herlig italiensk brød!

Du kan bruke det som tilbehør der du skal ha brød til måltidet

eller

servere foccaciabrødet bare enkelt

med ei skål oliven

litt parmaskinke

og

noe godt i glasset!




Dette trenger du til ett brød.

FOCCACIABRØD(4 -6 pers)

500 gram durumhvete (finnes i velassorterte butikker)
1 ss salt
1/2 pose tørrgjær
3ss olivenolje
6 hakkede soltørkede tomater i olje (avrent)
2,75 dl lunkent vann
1 ts maldonsalt
1 kvast fersk rosmarin (kan bruke tørket..)
2 ss chiliolje eller olivenolje




Dette er durumhvete, du kan bruke hvetemel, men det blir ikke helt det samme,

konsistensen på brødet blir litt annerledes...



                                  
  Du kan bruke tørket rosmarin, hvis du ikke har fersk, det går helt fint!


                     
                                                     
 Mmmmm....bare godt!!





Det er herlig å lage sin egen

chiliolje!

Ta vanlig extra virgin olivenolje

legg tørket

 eller

fersk chili

oppi

la det stå over natta og vips så har du

 din egen olje

prøv deg fram

 med styrken..!

Deilig å dyppe brødet i

ja..for nå skal du jo spise som en

 italiener!




Bland mel, salt, gjær - ha i 2 ss av oljen, de soltørkede tomatene og det lunkne vannet.

Jobb med deigen, den skal bli glatt og smidig!

Gni olivenolje over deigen, legg på håndkle og hev den ca 1 time eller til den er dobbelt så stor.


             

 Deigen er ferdig hevet i bakebollen! Nå slår du den sammen, knar den godt og legger den på et stekebrett  med bakepapir - setter ovnen på 200 grader.


 
                  Slik! Du bare kjevler den forsiktig eller klapper den utover - ca 30 cm oval leiv.

                                  Nå skal den heve en halvtimes tid eller til den er dobbelt så stor!



Så lager du hull med fingrene eller enden på ei tresleiv

drypper over oljen, rosmarin og rikelig med flaksalt!

Stek brødet midt i ovnen - ca 20 - 25 minutter eller til du synes det er passe gyllent!


                                                     
 Ferdig stekt foccaciabrød!


           Lag gjerne dobbel porsjon - for det er alle tiders å ha i fryseren..

veldig enkelt å varme opp!



 Server brødet varmt eller lunkent

du kan godt sette det i ovnen ETTER at gjestene dine er kommet for

det skaper forventning

det er hyggelig og lukter sååå godt!

så setter du det bare

rykende varmt

på bordet rett fra

steikeovnen!

Delizioso....buonissimo

ja helt

favoloso!

Helt sant..

bare prøv du også!

Kommentarer

  1. Helt favoloso!!! he he .. kjempefint! denne skal jegprøve! Det er mer fristende å sette i gang når du viser det så delikat og fint... synes jeg kjenner lukten...smaken... gleder meg til å lage :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg