Ovnsbakte grønnsaker og provencalsk krydderblanding!

 Dette er en deilig ovnsrett!

 En helt herlig grønnsakrett som passer seg selv i ovnen!

Det er også en praktisk måte å servere grønnsakene på når vi er mange til bords!

Du kan lage grønnsakformen  klar noen timer før du skal bruke den hvis du vil

før søndagsturen kanskje?

 Bare husk å dekke den til, og la den stå i kjøleskapet til du skal steke den.

 Så setter du formen inn i ovnen ca en halv time før servering.... i mens kan du steke kjøtt eller fisk eller

det du måtte ønske å ha til!

Et lite tips!

Du kan enkelt steke kyllingfilet  til denne retten, lage dressingen med lime og avocado (se tidligere i

bloggen) og servere et godt brød til -det er kjempegodt!

Eller -du kan bruke den på tapasbordet!

Først skal jeg lære deg å lage din egen provencalske krydderblanding ... det er din

personlige blanding

som du skal bruke i grønnsakretten...

du vil elske den!

Oppbevar blandingen i en liten boks -gjerne på kjøkkendisken slik at du kan ta av lokket og lukte

litt ofte!

PROVENCALSK KRYDDERBLANDING

Ta fem deler tørket timian, salvie, rosmarin, oregano, og basilikum - to deler laubærblader - en del malt nellik, pomeranskall ( jeg kjøpte det på apoteket) og revet muskatnøtt.

Alt dette kan du kjøpe i butikken - spesielt asiatiske butikker har godt utvalg av krydder! Har du urter selv, så kan du benytte det.

 Knus laubærbladene - støt alt i en morter - eller bare bland alt hvis krydderet er ferdig knust.

Fylles i boksen, kanskje med en fin lapp på

 husets krydderblanding!




OVNSBAKTE GRØNNSAKER (CA 6 PERSONER)

1 kg små poteter
6 små løk (eller bland rød og gul løk)
1 hel hvitløk (gjerne fersk )
1 stor aubergine
1 stor squash
2 -3 paprika i forskjellige farger
2 dl olivenolje
4 ss provencalsk krydder (din egen krydderblanding)
salt
rosepepper (2 -3 ts )
10 - 12 cherrytomater

Sett ovnen på 200 grader. Skrell hvitløken og løken. Skjær squash og aubergine i mindre stykker.
Rens paprika - riv den  4 -5 biter - husk flere farger gjør retten lekker!

 Små poteter kan deles i to..eller brukes hele...spesielt nypoteter er nydelig i denne retten!

Legg alt i ildfast form - tøm over oljen - ha i krydderet - vend på grønnsakene, slik at alt blir dekket godt med olje og krydder ! Strø over litt salt før steking - før servering strør du på godt med flaksalt..f eks maldonsalt...nydelig!

Stek i ca 20 minutter, vend litt på grønnsakene underveis. Så legger du tomatene i formen....steker videre...ca 10 -15 minutter..prøv deg litt fram her....grønnsakene skal være myke.




Dette er en ovnsrett som du kan variere og utvikle videre - litt etter som hva du har i kjøleskapet!

 Du kan også lage den uten poteter, men da må du bruke mer squash, løk, paprika og kanskje noen staver av gulrot ?

Du kan lage din egen personlige vri !

Hvis du venter gjester, vil de allerede utenfor inngangsdøra di - kjenne franske dufter -duft av Provence...huske ferieminner...og skjønne at nå er du i gang med noe ekstra godt på kjøkkenet!

Ja...for det er noe spesielt...noe med krydderet  i denne retten som skaper forventningen...og  magien...nemlig din egen, herlige provencalske krydderblanding!

Kommentarer

  1. Oh la la! Kor deilig;-)

    SvarSlett
  2. Må prøves!!!! Ble sulten bare av å se på bildene og kjente nesten lukta;-)

    SvarSlett
  3. Må prøves:-)

    SvarSlett
  4. Hei Gerd Christina - ja, denne må du prøve -håper du liker den!Koselig at du kikker innom bloggen!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg