Ovnsbakte grønnsaker og provencalsk krydderblanding!
Dette er en deilig ovnsrett!
En helt herlig grønnsakrett som passer seg selv i ovnen!
Det er også en praktisk måte å servere grønnsakene på når vi er mange til bords!
Du kan lage grønnsakformen klar noen timer før du skal bruke den hvis du vil
før søndagsturen kanskje?
Bare husk å dekke den til, og la den stå i kjøleskapet til du skal steke den.
Så setter du formen inn i ovnen ca en halv time før servering.... i mens kan du steke kjøtt eller fisk eller
det du måtte ønske å ha til!
Et lite tips!
Du kan enkelt steke kyllingfilet til denne retten, lage dressingen med lime og avocado (se tidligere i
bloggen) og servere et godt brød til -det er kjempegodt!
Eller -du kan bruke den på tapasbordet!
Først skal jeg lære deg å lage din egen provencalske krydderblanding ... det er din
personlige blanding
som du skal bruke i grønnsakretten...
du vil elske den!
Oppbevar blandingen i en liten boks -gjerne på kjøkkendisken slik at du kan ta av lokket og lukte
litt ofte!
PROVENCALSK KRYDDERBLANDING
Ta fem deler tørket timian, salvie, rosmarin, oregano, og basilikum - to deler laubærblader - en del malt nellik, pomeranskall ( jeg kjøpte det på apoteket) og revet muskatnøtt.
Alt dette kan du kjøpe i butikken - spesielt asiatiske butikker har godt utvalg av krydder! Har du urter selv, så kan du benytte det.
Knus laubærbladene - støt alt i en morter - eller bare bland alt hvis krydderet er ferdig knust.
Fylles i boksen, kanskje med en fin lapp på
husets krydderblanding!
OVNSBAKTE GRØNNSAKER (CA 6 PERSONER)
1 kg små poteter
6 små løk (eller bland rød og gul løk)
1 hel hvitløk (gjerne fersk )
1 stor aubergine
1 stor squash
2 -3 paprika i forskjellige farger
2 dl olivenolje
4 ss provencalsk krydder (din egen krydderblanding)
salt
rosepepper (2 -3 ts )
10 - 12 cherrytomater
Sett ovnen på 200 grader. Skrell hvitløken og løken. Skjær squash og aubergine i mindre stykker.
Rens paprika - riv den 4 -5 biter - husk flere farger gjør retten lekker!
Små poteter kan deles i to..eller brukes hele...spesielt nypoteter er nydelig i denne retten!
Legg alt i ildfast form - tøm over oljen - ha i krydderet - vend på grønnsakene, slik at alt blir dekket godt med olje og krydder ! Strø over litt salt før steking - før servering strør du på godt med flaksalt..f eks maldonsalt...nydelig!
Stek i ca 20 minutter, vend litt på grønnsakene underveis. Så legger du tomatene i formen....steker videre...ca 10 -15 minutter..prøv deg litt fram her....grønnsakene skal være myke.
Dette er en ovnsrett som du kan variere og utvikle videre - litt etter som hva du har i kjøleskapet!
Du kan også lage den uten poteter, men da må du bruke mer squash, løk, paprika og kanskje noen staver av gulrot ?
Du kan lage din egen personlige vri !
Hvis du venter gjester, vil de allerede utenfor inngangsdøra di - kjenne franske dufter -duft av Provence...huske ferieminner...og skjønne at nå er du i gang med noe ekstra godt på kjøkkenet!
Ja...for det er noe spesielt...noe med krydderet i denne retten som skaper forventningen...og magien...nemlig din egen, herlige provencalske krydderblanding!
Oh la la! Kor deilig;-)
SvarSlettMå prøves!!!! Ble sulten bare av å se på bildene og kjente nesten lukta;-)
SvarSlettMå prøves:-)
SvarSlettHei Gerd Christina - ja, denne må du prøve -håper du liker den!Koselig at du kikker innom bloggen!
SvarSlett