Livets kilde..
Når jeg får lyst til
å kose meg med noe søtt sånn til hverdags
så synes jeg det er fabelaktig å kunne forsyne meg av
"livets kilde"!
Det var nemlig
livets kilde araberne - som var på reise ute i ørkenen - kalte
daddelpalmen!
For daddelpalmen?
Den ga de reisende
næringsrik frukt..og stammen på daddeltreet kunne tappes for en sukkersøt svalende drikk!
Det kunne også
lages tekstilfibrer av treet - som ga klesplagg..og som det kunne lages tau av -
og den store daddelpalmen som kan bli opp mot tjue meter høy ga jo en forfriskende og
deilig skygge!
Tenk..
daddelpalmen!
Den stod så frisk
og struttet i den varme ørkenen og kunne by de omreisende på
en så næringsrik frukt som
dadler!
Visste du at dadler
er en av de aller mest energirike fruktene som finnes?
Så inneholder dadler
store mengder vitaminer som B1, B2, B6 og niacin som gjør
at den har en styrkende effekt.
De fiberrike dadlene
er også blant de fruktene som er rikest på mineraler!
De aller viktigste er kalium, jern, magnesium, fosfor og kalsium.
Sporstoffer som kobber, mangan og sink er det også mye av!
Husker du da jeg lærte deg litt om fiken?
At fiken lindrer hoste og er godt for luftveiene?
Det samme gjelder dadler!
Tradisjonelt har dadler
blitt kokt i melk og drukket varm med dadlene oppi - for å lindre tørrhoste
og bekjempe forkjølelse i bronkiene.
( Dr. George D. Pamplona Roger fra boken Frisk av mat)
Søtsug?
Eller en gryende forkjølelse?
Et par dadler gjør susen!
Deilig "snop"!
Med masse vitaminer og mineraler på kjøpet!
Noe for deg?
Noe for deg?
Alt godt!
Kjærlig
hilsen
Else Britt
Vakre bilder.
SvarSlettJeg hadde alltid dadler til jul før. Men etter at jeg fant små hvite mark i en pakke ble det slutt på det :-)
Å..huff, ja, det skjønner jeg veldig godt! Ser det står på pakken at den skal oppbevares i kjøleskap etter åpning, sikkert lurt å sjekke og ikke la dadlene ligge lenge i romtemperatur. :)
Slett