Helsprø feel-good opplevelse..
Velkommen herlige
februar!
Er det ikke
fantastisk!
I naturdagboka mi står det på denne dagen
"Vinteren strenges
når dagene lenges"
Hm..ja, det betyr kanskje fra gammelt av at det
kan bli kaldt..
nå når dagene
blir lengre
utover i
vakre
februar?
Men
uansett!
For meg nærmer det seg
februar!
Er det ikke
fantastisk!
I naturdagboka mi står det på denne dagen
"Vinteren strenges
når dagene lenges"
Hm..ja, det betyr kanskje fra gammelt av at det
kan bli kaldt..
nå når dagene
blir lengre
utover i
vakre
februar?
Men
uansett!
For meg nærmer det seg
tiden
for
å nyte
en
kaffekopp i solveggen
å nyte
en
kaffekopp i solveggen
eller
overraskelsesbesøk
med
en
en
tekopp i hagen..
Det er nå jeg alltid må lage disse
sprø
kjempegode
kavringene
mine!
For det er sånn det er!
Jeg elsker å sitte
i
ei
ei
trapp!
Husker du da vi var små?
Når vi fikk sitte ute
eller
på trappa
i solen
med
bare legger
gode brødskiver og kakao?
For da skinte solen
alltid
det husker du vel?
Når det nærmer seg vår..
Når vi fikk sitte ute
eller
på trappa
i solen
med
bare legger
gode brødskiver og kakao?
For da skinte solen
alltid
det husker du vel?
Når det nærmer seg vår..
på fine dager
tenk..
å ha
å ha
små pauser
i
ei trapp
eller
i
en
terrassekrok
med et pledd over beina
du vet..
disse gylne
små
øyeblikkene
som vi bare
skaper selv
innimellom
alt
det andre..
disse bitte små
lukene
lukene
tenkepausene
eller
ei fin lita stund
vi kan
dele
med
noen..
Disse
kavringene
og
noe godt i koppen..
det er bare en av mine
vårlige
feel-good
opplevelser!
Lag vanlig gjærdeig, men smøret skal smuldres oppi.
Heves til dobbelt størrelse.
Trill ut avlange små rundstykker - jeg lager 40, da blir det 80 kavringer.
Heves igjen til de er nesten dobbelt så store.
Stekes ca 10 min på 230 grader.
Heves igjen til de er nesten dobbelt så store.
Stekes ca 10 min på 230 grader.
De avkjøles litt på rist, før jeg deler dem i to med en gaffel.
Nå skal de tørke noen timer, du kan bruke varmluft hvis du har eller ei tresleiv i ovnsdøra.
På min ovn er 70-80 grader nok under tørkingen.
Sjekk alltid om de er gjennomtørket, hvis ikke fortsetter du bare litt til.
På min ovn er 70-80 grader nok under tørkingen.
Sjekk alltid om de er gjennomtørket, hvis ikke fortsetter du bare litt til.
..nydelige og sprø
kavringer..
Med
ost og syltetøy
og
disse
kavringene
har du alltid
noe
deilig
å servere
en venn som stikker innom deg
for å ta en
liten
trappeprat..
eller
en
verandaprat
eller
hva som helst!
Men det kan absolutt hende
at du må bake
en ny porsjon
ganske så snart..
ja, for disse?
De bare
forsvinner..
de blir bare
borte vekk!
"Livet har mange trinn
lik trappa
enten går det oppover
eller nedover
du må ta en pause
innimellom..
låner du hånden
til en venn
på de tyngste dagene
går det bra..
og kanskje
åpner hjertet ditt..?"
Nyt denne første dagen i februar til vi sees!
Nydelige! Anbefales på det sterkeste. Etter to dager er eg forsatt sår i ganen etter at eg ikkje klarte å slutte å spise! :)
SvarSlettHe, he sår i ganen?Men ser det har minka en del i boksen ja..hm.. ;)) ;))
Slett