Alle gode ting er... squash!Squash -  som også kalles gresskarvekster - er en verdifull beboer i hagen din -både på grunn av utseende og det kulinariske!Squash kan blomstre med enorme flotte gule blomster,og er et vakkert syn!

De store bladene konkurrerer med den vakreste prydplante!

Squash er flotte ved kanten i et høybed f eks, slik at de kan henge utenfor kanten av bedet og bare ta seg nydelig ut!De tåler halvskygge,men min erfaring er at de liker seg best i full sol.

Jeg planter frøene innendørs tidlig om våren,eller på vokseplassen når jorda blir varm om våren.De er utrolig fine i krukker- gjerne store slik at røttene får boltre seg!

 Husk at squash blir en stor plante,og kan ha en tendens til å ta plassen fra plantene rundt den hvis du ikke gir den albuerom...

Blomstene er fantastiske,de er også gode å spise-men da må du plukke hannblomstene som ikke vil utvikle frukt likevel-du har kanskje smakt friterte eller stekte squashblomster hvis du har feriert på ei gresk øy?

Squash finnes som sommer og vintersquash.Sommervariantene bør du nyte helt friske og nyplukkede,mens vintersquashen gjerne kan lagres.Min erfaring er at squash trenger mye gjødsel i vokseperioden!

Squash kan benyttes i utrolig mange varianter pga sin milde gode smak..som i pizza,paier,i gryteretter eller stekt som tilbehør til kjøtt og fisk - mulighetene er mange!

Sett fantasien i sving og skap din egen helt spesielle matrett!

Kommentarer

Populære innlegg