Kjøkkentips ..!

Har du tenkt over at maten er vår hverdag?At mat er tradisjon,minner fra barndommen,at maten samler....at måltidet  fortsatt er et viktig møtested, den er helse, sunnhet, vekst...ja, uunværlig for deg!

Likevel - mange av oss tenker at vi ikke kan lage mat! Noen sier at de kan ikke lage rundstykker eller brød..men da har de  mislyktes bare EN gang kanskje...opplevd at baksten ble brent...hevet seg ikke..det skjer med meg også -det skjer med alle..for ting tar tid! Du må ikke miste motet ved kjøkkenbenken!
Alt nytt vi skal lære..ja, det må vi øve på !

Du trenger ikke et flott, moderne kjøkken, som i brosjyrene... eller avansert teknisk utstyr som i reklamen for å lage god mat - hovedpersonen i ditt kjøkken skal være deg..!

Men noen ting er viktigere enn andre.
Det utgjør en  stor forskjell om du har gode eller dårlige kniver! Skaff deg en god brødkniv,og en liten skarp kniv til oppskjæring av grønnsaker...så kan du ha en god kokkekniv på ønskelisten..det er alle tiders å ha!
Ei god skjærefjøl, en passelig stor bakebolle og et halvlitermål som har tydelige tall er fint!

Ei lita kvern til hakking av nøtter, og som du lett kan blande alt oppi til en dressing eller lage en pesto i full fart, er et supert hjelpemiddel - men du kan selvfølgelig hakke på gamlemåten også, det tar bare litt lenger tid.

En god håndvisp er tingen! Det kan du gjerne investere i - for det går utmerket an å vispe for hånd.. ja, av og til gir det også det beste resultatet! Proffkokkene visper ofte med en enkel visp..kremen blir bare såå luftig, og eggehvitene så stive og fine! Av og til kan det være mer styr å ta fram hele kjøkkenmaskinen...

For ei stund siden kjøpte jeg ei lita digitalvekt - den er blitt min beste venn, helt uunværlig for meg på kjøkkenet...kan anbefales!

Ellers - skaff deg ditt eget forkle..for du må gjerne søle litt! Litt rot og søl må til, for det skal vises og høres når du går i gang og skal være kreativ på kjøkkenet! Du kan spille musikk eller synge..!Det betyr bare at du er ivrig og engasjert! Bare glem prestasjonsangsten, ta heller fram  humøret og pågangsmotet!

Kok ei varm deilig suppe på en regnværsdag ...eller lag en fargerik salat... og nyt gleden du ser i fjesene til dem  som sitter rundt kjøkkenbordet ditt!


Kommentarer

Populære innlegg