Knekkebrød!

 
 
 
Er du klar for noe sprøtt?

Har du lyst på sprø, gode og hjemmelagede knekkebrød?

Så klart! For disse knekkebrødene er kjempedeilige... til frokost...til lunsj...til ettermiddagskaffen...eller når som helst...når du får lyst til å knaske på noe godt!

Du trenger to stekebrett med bakepapir på - og ovn med varmluft.

200 g solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1/2 dl linfrø (kan sløyfes)
2 1/2 dl hvetekli (kan bruke havrekli)
2 ss fiberhusk
1/2 ts salt
5 dl vann

Sett ovnen på 150 grader. Bruk varmluft. Steketid ca 1 time + 2 timer tørking.

Rør alt sammen i en bolle.

Ha stekebrettene klare - fordel massen på de to brettene.



Dette gjør du ganske raskt
 pga at fiberhusk gjør at røra sveller litt fort - så bare fordel røra på brettene så snart den henger sammen - bruk slikkepotten og fordel det jevnt - ta deg litt tid - men det gjør ingenting om det blir litt ujevt og f eks noen hull!

Skjær ruter med kniv,
 eller bruk en pizzaskjærer før stekingen - da blir det lettere å knekke dem opp etterpå. Du kan også strø over litt sesamfrø før stekingen - det er godt!



                       
 
 Klart for å sette brettene inn i ovnen!
 



 
 
Her stekes de på varmluft -
150 grader - ca 1 time. Husk å åpne ovnsdøra noen ganger under stekingen for å slippe ut litt av dampen.

Når knekkebrødene er ferdig stekt, så skal de tørkes i ovnen!

Da skrur du ned varmen
 til 50 grader varmluft - har ovnsdøra på gløtt - og tørker videre - kanskje 1 -2 timer - prøv deg fram med din ovn.
 
 

           
             
     Ferdige knekkebrød!
 
 


 

 
 
 
 
Hjemmelagede knekkebrød
kan gjerne være litt ujevne i kantene og ulik i størrelsen -
det gjør ingenting, det er bare sjarmerende med en
 liten personlig vri!

Prøv du også
og nyt dine egne hjemmebakte
 knekkebrød!

Gode
 SPELTBRØD
finner du oppskrift på
 her.
 
 
 
 
 

Kommentarer

  1. Yes! Dinna har eg venta på til tross for at eg har fått oppskrifta med deg fleeire gonga! =) Naammmm! =)

    SvarSlett
  2. He,he, så kjekt,Preben - ja, nå må du prøve den altså!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg