Knasende godsaker til deg!

Har du sansen for musli? Kan du tenke deg et lettvint og næringsrikt frokostforslag? Ja,da er dette midt i blinken for deg og familien! Min musli inneholder ikke korn...det er en næringstett,lettlaget og god musli som du kan ha som et lite mellommåltid... eller ta som en rask frokost... før du haster av sted om morningen!
Den inneholder lite karbohydrater i forhold til vanlig musli som du kjøper i butikken, den inneholder gode fettsyrer og proteiner -ja,den er full av helsebringende godsaker for deg!


Ca 5 dl hakket nøttemix(jeg bruker å blande nøtter og mandler,litt valnøtter er også godt!)
et par never hele mandler er godt også i tillegg
2 dl sesamfrø
1-2 dl gresskarkjerner(obs eller helsekosten)
2 dl solsikkefrø
ca 2 dl kokosmasse
1 strøken ts vaniljepulver(helsekosten)
2-3 ss kokosfett med smak skal smeltes(den grønne, heter cocosa, på helsekosten)
1 dl vann
litt havsalt
1 ts kanel
1 ts kakao

Hakk nøtteblandingen grovt-jeg har ei kvern, og kjører blandingen bare noen få sekunder.Rør bare alt sammen med ei tresleiv-og rør godt inn det smeltede fettet og vannet-du vi se at blandingen da ser litt fuktig ut-slik skal den være!Sett ovnen på 225 grader- kle langpanna di med bakepapir, og fyll blandingen oppi -nå er det meste gjort!Men nå kommer det viktige - blandingen skal steke ca 10-15 min...men følg med! Det kan brenne seg lett -i min ovn er 10-12 min nok -jeg rører av og til i blandingen med tresleiva underveis.
Så skrur du ned varmen til 50-60 grader,setter på varmlufta og har ovnsdøra på gløtt med ei tresleiv,så blandingen får tørke godt! Jeg lar den gjerne tørke et par timer -hvis det er seint om kvelden,tørker jeg lengst mulig,og lar den stå i åpen ovn til neste dag..prøv deg litt fram.

Dette blir sprøtt og godt! Når den er avkjølt,kan du selvfølgelig tilsette tørkede bær osv-men jeg synes den er best uten. Må du ha noe søtt? Du kan prøve sukrin..det smaker som sukker, men påvirker ikke blodsukkeret ditt..eller...du kan bruke yndlingsyoghurten, skyr eller noe annet som passer for deg!


Kvern

Grovhakket nøtteblanding

Kokosfett

Kokosmasse

Klar til steking

Tørking


Velbekomme!
                                       Ønsker deg en pangstart på dagen og masse energi med musli!

Kommentarer

  1. Yes!! =) no SKAL eg få laga den! :) Mmmm

    SvarSlett
  2. Denne skal jeg prøve! :)Alt er så mye kjekkere nå når du viser det på denne måten! Takk skal du ha!
    Randi

    SvarSlett
  3. Kjekt,ja det må du,veldig fort gjort også!

    SvarSlett
  4. Hei Randi!Ja,tror du vil like denne!Kjekt med sin egen musli!

    SvarSlett
  5. MMMMmmm, merkelig nok har ikke kvern enda. Må ha og vil lage!

    SvarSlett
  6. ja,kjøp deg ei lita kvern,Johanne...det gjør lagingen litt enklere!Er veldig fornøyd med mi,det er ei kenwood

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg